Weddingcrashers 2.0

Ik heb medelijden met degene die vandaag onze kamer aan kant moet maken. Die lui van Olive Garden maken heerlijke pasta en nog veel fijnere breadsticks. Maar op zowel de pasta als die breadsticks zit wel echt vreselijk veel knoflook.

Wij hadden onze breadsticks meegenomen, omdat we ook wel weten dat als we ze allemaal direct opeten, we de rest van het eten niet meer lusten. En het zijn ook gewoon heerlijke snacks. Voor tijdens NBC Late Late Night in je hotelkamer. Dus ja, er moest waarschijnlijk hoognodig een raampje open vanmorgen. Maar helaas, dat kan niet. Ik heb uit piëteit wel extra veel douchegel gebruikt, maar of dat heeft geholpen….

Terwijl ik het blog maakt, haalt Ryan even koffie van beneden. Daar hadden we allebei wel zin in. Een paar minuten later komt hij weer boven met twee lieve, kleine, Hollandse bekertjes koffie. Dank trouwens voor alle leuke reacties weer op het blog. Via deze site, Facebook of andere kanalen! We doen het rustig aan en gaan rond 11:00 op pad.

img_2003

img_2005

We nemen een vest mee naar buiten, want het is fris: 18 graden. Wat een verschil met gisteren, toen kwam de stoom bijna uit onze oren. Maar deze koele temperatuur was wel heel erg fijn! We lopen richting Central Park en gaan bij Europa Café binnen voor ontbijt. Blijkbaar was dit een Franse toko. En dat hebben we geweten, van de Amerikaanse beleefdheid was weinig terug te vinden. Ryan kreeg het voor elkaar nog voordat hij zat 3 keer toegesnauwd te worden. Blijkbaar liep hij in de weg omdat hij wilde gaan zitten op de plaats die ze hem nota bene aanwezen. Vervolgens kregen we geen menu. Toen ik erom vroeg, keek de betreffende dame zuur en smeet er twee op onze tafel.

“Kijk, hierom wil ik nooit naar Frankrijk op vakantie. Kom we gaan. Ik ben er klaar mee”.
Ryan wilde blijven zitten: “Maak je niet druk, komt goed.”

Toen hij echter zijn zielige kopje koffie á $4,- zag, had hij daar dan wel weer spijt van. Maar eerlijk is eerlijk: het eten was heerlijk!

img_2007

We vervolgen onze weg richting Central Park en lopen naar binnen bij de fietsenverhuur. Ze hebben een mooi pand waar ze zelf ook fietsen verkopen. De huurfietsen zien er keurig uit, dus we sluiten achteraan in de rij. Maar toen we wilden afrekenen en Ryan zijn kaart tevoorschijn haalde: “No, only cash”.

Ryan: “What??”
“Je kunt geld halen bij de flappentap, buiten en dan naar links. Succes!”
Inmiddels stond de rij al buiten.
“Waarom geeft u buiten of in de zaak niet aan dat je alleen maar cash kan betalen?”
Dame achter de kassa: “Niet ons probleem, u kunt zo weer achteraan sluiten!”

Ryan: “ We zoeken wel een ander op!”
Maar voordat we dat doen, lopen we even wat winkels langs op Columbus Circle. Daar daar vinden we niet veel. We wandelen vervolgens een stukje door. Om de 3 stappen worden we aangeklampt door mensen die fietsen verhuren, je met een fietstaxi door het park willen rijden, of door de mannen die een koets rijden. Echt, ik overdrijf niet. De medina in Marrakech is er niks bij. We merken allebei dat het ons een beetje irriteert. Even niet. Dus we gaan lekker zelf even door het park struinen, filmen wat, superrelaxed eigenlijk. Zo relaxed dat ik geen foto’s gemaakt heb. Sorry!

img_2012

img_2014

We vervolgen onze weg op 5th Avenue: de PC Hooft tot de macht 6. Hier is niet alleen plek voor de Versaces, Louboutins en Louis Vuittons van deze wereld. Maar ook voor andere winkels kun je hier terecht. We vermaken ons prima en met name Ryan is heel goed geslaagd. En ik heb dus nog steeds geen geschikte gouden greep kunnen scoren. Jongens, wat is dit?! We eten een behoorlijk late lunch bij Bill’s Bar & Burgers. Wat een fantastische burgers hebben ze hier. Genoeg brandstof voor de komende uurtjes.

img_2026

img_2027

img_2046

We lopen weer langs st Patricks Cathedral en besluiten even binnen te kijken. We kunnen alleen maar aan de zijbeuken/zijkant kijken. De hoofdzitplaatsen zijn allemaal afgesloten. En dan komen er ineens mensen binnen in prachtige (avond)kleding. Hele mooie jurken en pakken zien we voorbij komen. En ineens dringt het door: er is een huwelijk op komst! En bezoekers aan de kerk kunnen gewoon de hele dienst meegenieten. Weer een weddingcrash, lachen zeg! We hebben niet alleen een patent op aanslagen vlak voor of na onze reizen, maar ook op huwelijken! (Klik hier voor onze vorige crashactie http://ryanenhannah.blogspot.nl/2014/05/dag-4-15-mei-2013-weddingrashers.html)

img_2033

img_2036
De eucharistieviering van vandaag 🙂

En inderdaad, niet lang daarna zien we ushers nog meer gasten naar binnen begeleiden. De pastoor komt erbij, de organist oefent zijn laatste stukken en instrueert de sopraan dat zij wel wat sneller mag zingen bij het Ave Maria. En dan: het Gloria van Händel als de bruid binnenkomt. Wat leuk, we worden er weer helemaal happy van. Als ze op het altaar zitten, maken we ons – een aantal andere bezoekers – zachtjes uit de voeten. We zijn even helemaal bijgetrokken, al met al hebben we wel een half uurtje in de kerk gezeten. We hebben weer even genoeg energie om onze weg te vervolgen, maar steken wel eerst even een kaarsje aan.

img_2043

img_2044

dsc_2081
sorry voor de spam

We halen koffie en lopen terug naar het hotel om een aantal dingen voor de terugreis te regelen. We maken een timelapse van de ondergaande zon vanaf het rooftop terras. Rond 20:00 uur lopen we naar het observatiedek van de NBC voor Top of the Rock.

img_2119

img_2084

De lift heeft een glazen plafond. Gelukkig is Hillary niet in de buurt om die te doorbreken. Hoewel ik daar ook best een poging toe zou willen wagen, laat ik die ambities vandaag maar even keurig thuis. Je ziet namelijk aan welke kabels je hangt en daarmee met onwaarschijnlijke snelheid naar boven en beneden wordt getakeld (67 verdiepingen in 47 seconden). Mijn maag was nog beneden toen de rest van mij al boven was. Maar het uitzicht is fantastisch! Empire State Building, Chrysler Building én de Freedom Tower in 1 blikveld. In het donker, met al die lichtjes. Echt betoverend, ik heb er geen andere woorden voor!

dsc_2092

dsc_2123

dsc_2097

 

We vielen als een blok voor de stad.

img_2113

We eindigden bij Rays Pizza, kozen de verkeerde punt (zo scherp dat de tranen over onze wangen biggelden) maar who cares. Eenmaal op de kamer pakken we al wat spullen bij elkaar. Ik pak mijn roze Kipling noodboodschappentas er maar weer bij voor handbagage.

img_2123

Morgen nog een half dagje en dan gaan we alweer richting Amsterdam! Het volgende blog komt uit Nederland.

img_2020

16 thoughts on “Weddingcrashers 2.0

 1. Leuk om te lezen op deze vroege ochtend. Lekker wakker worden en klaar voor de dag.

  Bedankt en goede terug reis.

 2. Wow, wat een geweldige dag hebben jullie gehad. Jammer dat het er al weer bijna opzit. Fietsen door Central Park is echt geweldig. Misschien iets voor de volgende keer.

  Gr. Ronald

 3. Wat een heerlijk verslag weer Hanneke. Ik krijg zin om Schiphol op te zoeken en naar New York te vliegen. Geniet nog even. Veilige vlucht naar huis.

 4. Prachtig dat uitzicht! Had dat ook nog willen doen, ’s avonds van het uitzicht op Top of the Rocks genieten, maar is er niet meer van gekomen (omdat ik ’s avonds te moe was haha)
  De lift in de WTC toren was helemaal supersnel, mijn oren klapten spontaan dicht.
  Leuke dag geworden, zomaar lekker wat rondslenteren in NY, en dan ook nog een huwelijk meemaken. Geniet van de laatste, helaas halve, dag en goede reis terug!

 5. Heerlijk dag weer in the city that never sleeps!! Jammer dat jullie al weer gaan, want je blog is heerlijk om te lezen.
  Goede reis alvast!

 6. Wat een mooie foto’s weer, echt een feest van herkenning voor mij. Leuk om mee te lezen en jammer dat het alweer bijna voorbij is.

 7. Wat een heerlijke dagen weer !!! Ik geniet zo mee met jullie, met de geweldige foto’s, met de geweldige verhalen !! En … Cash only in NY ?? Dat zal je niet vaak tegenkomen, hahaha !! Fijn dat jullie zo genoten hebben !! En dat uitzicht, geweldig gewoon, wat een stad !

 8. Wat schrijf je toch leuk! Ik ga zo mee in jullie reis..
  Het zit er weer op maar jullie hebben genoten, dat is “clear”.
  Welkom thuis.

 9. Wat hebben jullie genoten ? en wij met jullie!! Mooi verhaal en prachtige foto’s. Vooral die van ’s avonds!! Nog even genieten en dan helaas terug naar Nederland maar wat kun je terugkijken op topdag en in New York!!

 10. Wat hebben jullie genoten ? en wij met jullie!! Mooi verhaal en prachtige foto’s. Vooral die van ’s avonds!! Nog even genieten en dan helaas terug naar Nederland maar wat kunnen jullie terugkijken op topdagen in New York!!

 11. Wat schrijf je toch geweldig! Heerlijk om te lezen. De avond foto vanaf Top of the Rocks is er één om in te lijsten. Goede terugreis! Geniet van de laatste uren NYC.

 12. Weer even al jullie belevenissen bijgelezen.
  ( waren zelf een paar dagen weg voor n bruiloft hihi)
  Maar wat een heerlijke dagen hebben jullie gehad in NY.
  En helaas zit het er alweer bijna op.
  Alvast een goed terugreis

 13. Een heerlijke trip en mooie belevenissen! Ik moet even uitblazen….en dan heb ik nog alleen maar mee g e l e z e n….!

Reacties zijn gesloten.