Out with the old, in with the new! Een nieuw verhaal onderweg.

Het is zover! Althans bijna. Bijna.
Er ligt weer een reis in het verschiet. Starring de Happy Seniors! Ze zijn zich al helemaal aan het voorbereiden.

Maar voordat ik daarop verder ga nog even het volgende. Ik realiseer me dat ik het vorige reisverslag helemaal niet heb afgemaakt. Het is inmiddels driekwart jaar geleden, I know. Maar ik houd niet van losse eindjes. En ook niet van open eindjes. En daarom hierbij de managementsamenvatting van de laatste dag en de terugreis:

Laatste dag
Geen idee eigenlijk. Ik herinner me een paar uur Disney en de smerigste, vetste, lauwste, flauwste en ranzigste pulled pork mac ‘n cheese ooit. Mijn hemel. Dat deze op de lijstjes staat als ‘must-do’ van Disney Foodies, het is mij een raadsel. Kijk, dat had je anders dus nooit geweten!

Terugreis

 • Security: Alles moest eruit. Nieuw beleid. Gels, maar ook alle electronica en ook alles in poedervorm.
 • Ik had veel zware dingen in de handbagage gedaan in verband met koffers die niet dicht wilden. Dus heb ¾ van de handbagage uit moeten pakken. Ik was de grote bus Starbucks oploschocolade vergeten. Oeps.
 • Leverde me weer een extra controle, een boze TSA beambte en een totaal overhoop getrokken trolley op.
 • Te laat vertrokken, 2 uur omgevlogen vanwege zwaar weer boven de hele oostelijke kant van de VS. We moesten naar Detroit. Crew beloofde ons op de stand-by lijst te plaatsen. Bleek een geintje.
 • Doodsangst, dus. Denk: honderden meters ‘vallen’ in de lucht, rukken naar links en rechts, vliegtuig doormidden. Althans, zo voelde het. Wel een mooie foto gemaakt.
 • Vlucht naar Amsterdam gemist. Geen stand-by lijst. Inderdaad.
 • Gesandwicht tussen twee dikke, zwetende Amerikanen in de middenrij, de aller-allerlaatste beschikbare vlucht in dagen, na uren posten bij de Delta grondcrew die ons GEEN info gaf.
 • Thuis en geen recht op restitutie.

Zo. Dat is eruit. En doorrrrrr.

De Happy Seniors hebben er al helemaal zin in! En wij ook.
We gaan ons een kleine drie weken vermaken in westelijk USA, deze keer. We nemen het parenteel mee op een rondreis langs een paar Nationale Parken: Grand Canyon, Bryce, Zion. We rijden een stuk Route66. En voor de over-the-top kitscherigheid: Las Vegas. Maar eerst een paar dagen in een huis in de buurt van Los Angeles. En na die tijd een paar dagen in een huis in Camarillo. Niks te doen daar, maar wel dichtbij Malibu, Santa Barbara en outlets. We gaan walvissen spotten en de zon in de stille zee zien zakken. Wat wil je nog meer!?

Omdat we ons gaan verplaatsen in een niet al te grote bus, hebben we de seniors strikte inpakregels opgelegd. Eindelijk ónze beurt om de regels voor te schrijven! En we gaan de regels ook handhaven, door enkele dagen voor vertrek een bagage inspectie te doen.
We stellen voor om de bus ‘ Henry’ te noemen. Niet omdat we een neef hebben die zo heet. Maar naar de Henry Dunant. I rest my case. De dag voor vertrek checken we nog even of iedereen zijn/haar eigen gebit in heeft en dan zijn we klaar om te gaan!

 

8 thoughts on “Out with the old, in with the new! Een nieuw verhaal onderweg.

 1. Kijk zo kun je ook een laatste dag en de terugreis samenvatten. Ik moet duidelijk bij je in de leer ? Ik kijk nu al uit naar alle verhalen uit en over het Westen. Dat gaat zowel voor jullie als voor ons, de lezers, genieten worden! Have lot’s of fun ??

 2. Ha wat een mooie verslag!! Ik verheug me er erg op, mede doordat wij deze reis in 2019 ook gaan maken! Ben benieuwd naar Amarillo, want dat hebben wij eigenlijk net geskipt:)

  Alvast veel voorpret! Ik ga weer mee genieten:)

 3. Jullie zijn nog niet weg of het is alweer fantastisch! Huis in LA, dat doen jullie goed! En de rest doen jullie ook goed trouwens, we hebben er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *