Een platina greep!

Het nadeel van een paar dagen weggaan, is dat de vakantie voorbij is als je er net lekker in zit. Het voordeel van een paar dagen weggaan is dat je koffer snel gepakt is. En we waren dus mooi op tijd klaar om van de laatste paar uurtjes van de vakantie te genieten. We nemen afscheid van onze kleine, maar heel fijne hotelkamer. Zetten de iPad in z’n standaard en droppen onze koffers – en de roze greep – bij de conciërge. Tijd voor de ziel-onder-de-arm-dag.

img_2127

img_2128

img_2132

We hadden gepland om naar Brooklyn te gaan, voor een echte gospeldienst. Maar de original Ray’s pizza van gisteravond gooide roet in dat eten (*vult u zelf maar in*). Daardoor was ik wat gammel en had ik geen zin om ‘helemaal’ naar Brooklyn af te reizen en meer dan een uur in de rij te gaan staan. Bovendien zouden we dan al om 7:00 uur weg moeten. We zetten het op de lijst voor de volgende keer.

We besloten lekker in de buurt te blijven en licht te ontbijten. We wandelen in het frisse ochtendzonnetje over Times Square naar Bryant Park. Ryan haalt iets bij Starbucks terwijl ik alvast een plekje zoek. Gammel op een gammel stoeltje, prima combi. Er vinden filmopnames plaats in het park, erg gaaf om te zien. Precies zoals je je filmopnames voorstelt! Compleet met regisseur met megafoon en klapstoelen. Hier blijven we even zitten en kunnen we even bijkomen.

img_2139

img_2144

 

De kosmos trok me naar Herald Square. En als de kosmos spreekt, dan kun je alleen maar gehoorzamen. Via Broadway lopen we richting Macy’s. Ik word zo blij van deze kunst langs de weg!

img_2153

img_2155

img_2157

Aan de horizon doemt onze lotsbestemming op: het grootste en beroemdste warenhuis. Die van de Thanksgivingsday Parade. We waren er al geweest, maar hadden slechts 1 etage bezocht. Ik moest terug, het moest gewoon. Macy’s.

En niets is voor niets. De kosmos had natuurlijk gelijk. In het land van onbegrensde mogelijkheden, bleek het onmogelijke inderdaad mogelijk. Ik liep naar buiten met een nieuwe gouden – nee, platina – greep. Dat hele vliegtuig was voor mij op dat moment niet eens nodig om terug naar huis te vliegen. Woorden schieten tekort.Tijd om terug te gaan naar het hotel. Ryan zoekt daarvoor nog even een nieuw horloge uit (in z’n dromen).

img_2159

img_2151

We zaten ruim op tijd klaar voor onze transfer naar het vliegveld. Busje komt zooooo, zeg maar. Maar busje komt zo, kwam niet. Na er een belletje aan gewaagd te hebben (dat had ik gisteren ook al gedaan en onze tijd een uur naar voren gezet) bleek dat er wat vertraging was onderweg. Uiteindelijk was het busje meer dan een half uur te laat.

img_2162

We rijden door Queens richting JFK International Airport. De stad trekt aan ons voorbij en we worden er een beetje melancholisch van. We genieten er altijd zo van om hier in de VS te zijn.

img_2164

Eenmaal op JFK ging het allemaal weer heel snel. De koffers waren snel weg, de TSA boogie ging vlot. En voordat we het wisten waren we al bij de gate. We aten nog een heerlijke sandwich en wachtten rustig af en doen de dingen de je altijd bij de gate doet. Toen wij in april in Florida waren deed ik jullie versag van de bijzondere Amerikaanse toiletervaring. Over dat de term ‘public restroom’ niet te raden over laat. En ook deze New Yorkse natte cel liet weinig te raden over. In ieder geval niet over de paarse onderbroek van de overbuurvrouw.

img_2166

Toen we zaten duurde het tijden voordat we in de lucht zaten. Push back (dat is wanneer je van de gate wordt weggedrukt) was op tijd. Maar het duurde minimaal een half uur voordat we ook daadwerkelijk weg waren. Over de vlucht zelf kan ik kort zijn. Die was kort. Heel kort: maar 6 uur.

img_2169

Mijn voorganger zette direct na het opstijgen zijn stoel zo ver naar achteren dat ik met gemak een wortelkanaalbehandeling kon uitvoeren. Hij sliep tijdens het eten en ging eten toen wij – net als de rest – wilden gaan slapen. Ik kan er veel over zeggen, over deze vlucht. Maar de managementsamenvatting is: gelukkig zijn we nog nooit zo snel de plas over gevlogen.

img_2182
Bye bye NYC, It’s been real!

Inmiddels zijn we uitgeslapen en hebben we onze grote boef weer schoon en ontklit opgehaald. Ook hij heeft het weer heerlijk gehad, ik heb hem nog niet langer dan 5 minuten wakker gezien!

img_2181

We willen iedereen bedanken voor het meelezen en het meeleven. Dank ook voor de leuke reacties via alle social media! Hopelijk zijn jullie er de volgende keer ook weer bij.

Wat New York betreft: wat een stad! We hebben een hele leuke en bruisende vakantie gehad. En nog zo weinig gezien. We vonden het indrukwekkend, hebben onze ogen uitgekeken als provincialo’s. We vonden het ook luid, veel, vies, ongelooflijk, hip, boeiend en op een bepaalde manier ook wel magisch. Een volgende keer (die komt er wel) willen we graag in een ander deel van de stad verblijven. Misschien wat zuidelijker, die sfeer was heel anders dan waar wij in Midtown zaten. Voor nu was dit een mooie eerste kennismaking! Het weer was fantastisch, het hotel was heerlijk…Deze citytrip was een platina greep!

img_2020

 

 

Misschien volgt er nog een fillumpje!

9 thoughts on “Een platina greep!

 1. Het is inderdaad een geweldige stad en op de nominatie voor herhaling.
  Leuk dat we mochten meelezen!

 2. Geweldige stad he. Was er 8 dagen, maar ook zoveel nog niet gezien. Wil terug!
  Tipje: Brooklyn is zo ontzettend leuk om te verblijven, en je bent zo in Manhatten met de subway.
  Jammer van de pizza, dat die roet in het eten gooide, maar gelukkig konden jullie toch nog wat doen. En prachtige tas!
  Bedankt voor de leuke blog.

 3. Jullie kunnen terugkijken op een waanzinnige belevenis in NY. Een geweldige stad met voor iedereen wat. Op naar de volgende keer. Bedankt voor jullie verhalen, altijd leuk om te lezen hoe anderen hun vakantie doorbrengen.

  Gr. Ronald

 4. Wij zijn 1 x in N Y geweest, hadden dezelfdeeervaring als jullie. Druk maar geweldig.
  Bedankt weer voor het mee lezen!

 5. Ik vind het zo’n bijzondere stad. Van alles wat. Het was ooit de eerste Amerikaanse stad waar ik voet aan grond zette en sindsdien ben ik ook verkocht.
  Maar wat een gave dagen hebben jullie gehad. Man man kreeg zo’n heimwee. Nou lekker bijkomen.

 6. Jullie hebben heerlijk genoten van New York.
  En wij van jullie geweldige blog.
  Hilarisch wat heb ik gelachen,dus hoop dat jullie snel terug gaan?
  Maar ook lekker om weer thuis te komen bij jullie hondje wat een pracht beest.
  Groetjes en tot de volgende keer!!!

 7. Het was weer een feest, op de pizza na dan.. Mooie trip en leuk verslag, ga nog maar eens terug!

Reacties zijn gesloten.