Dag 9: Joy to The World (part 2)

Wat gaan we doen, wat gaan we doen? We voelen het einde van de vakantie naderen en daar worden we altijd een beetje onrustig van. De natuurparken hier in de omgeving kennen we eigenlijk allemaal al. En er is ook een aantal parken dicht vanwege de schade die orkaan Irma heeft aangericht.

Dus de keuze viel op een iets minder natuurlijk (maar niet minder leuk) park. We waren deze vakantie immers nog maar één keer in Magic Kingdom geweest. Zal Halloween al plaats gemaakt hebben voor kerst? We besloten die kant op te gaan en te kijken wat de dag ons zou brengen.

En we hoorden het al toen we rond 9:15 met de ferryboat van de parkeerplaats naar de ingang werden gebracht: kerstmuziek! En zo kwam het dat we een paar momenten later met koffie en een ontbijtje ‘Hoor d’englen zingen d’eer’ op de herhaling langs hoorden komen. Oh, en ‘Jingle bells’ en natuurlijk ‘Joy to the world’ wat natuurlijk best toepasselijk is in Disney World. Er is al een fors begin gemaakt met de kerstdecoratie!

De Muppets hebben hun intrede gedaan in het Magic Kingdom.


Het leek wel weer behoorlijk druk te zijn. Ik heb nog wat fastpasses kunnen regelen, want wij willen niet langer dan 20 minuten in de rij staan. Kijk, in Disney heb je natuurlijk de attracties, maar sommige gasten zijn een attractie op zich. En het is echt een feestje om dat gade te slaan. Daar hoef je geen fastpass voor te hebben. We hebben het al uitgebreid gehad over de Disney leggings (daaraan ook vandaag geen gebrek), maar er zijn nog veel meer manieren waarop mensen hun liefde voor Disney uiten. Zo was er vorig jaar en het jaar ervoor de ‘Disney bounding’ trend. Mensen die in hun kleding hun eigen hint/variatie op de characters lieten zien. Dat ging soms ook best ver. En nu dan de leggings en de familie shirts.

Mij zul je niet eens zien in een Mickey T-shirt (behalve dan die ene keer dat ik een beker cola over mijn dunne witte t-shirt gooide en ik uit zedelijkheidsoverweging wel iets moest kopen daar…dat lees je hier: http://ryanenhannah.blogspot.nl/2016/04/dag-18.html ). Ik vind het echt heel leuk hoor, al die shirts en mensen die er helemaal voor gaan, maar vooral leuk voor een ander. Maar deze mevrouw gaat echt door voor de koelvriescombinatie.

Ik schat haar 70. Ze was met haar man en zoon. Ze droeg een hele grote rok met Mickey, daaronder hoog opgetrokken sokken met Mickey. Ze had Mickey getekend op haar sportschoenen mét een Minnie strikje erop gemaakt. Ze droeg een sjerp met Mickey, een T-shirt van Mickey en natuurlijk een Mickey buiktasje. Op haar hoofd een Mickey pet met als klap op de vuurpijl – en dat vind ik echt briljant – een mp3 speler geklemd in de opening aan de achterkant. Het oortelefoontje zat aan de binnenkant van haar pet getaped met de oortjes aan beide kanten naar beneden bungelend. Voor als je je moet vermaken in de wachtrij. Dit is toch fantastisch?? Wibi Soerjadi, eat your heart out!

’s Middags pauzeerden we even en zijn we naar de Wilderness Lodge gegaan. Wat een prachtige plek is dit ook. Komt op het to do lijstje! Onderweg nam de tweede schipper foto’s van iedereen. De mensen achter ons hadden er lol in, we hebben echt heel hard gelachen.

De zon schijnt zo hard, alles is overbelicht, sorry 🙂 🙂 🙂

Ik sprak ook nog even met schipper Chris, die me vertelde waarom hij bij Disney werkt en wat hij er zo leuk aan vindt. Top om al die verhalen te horen.

Eenmaal terug in het Magic Kingdom hebben we ons rondje attracties afgemaakt en hebben we wat gegeten.
Toen we na het eten even koffie wilden halen bij Starbucks op Main Street (het was toen 19:30), zagen we hordes en hordes mensen op straat staan en op de stoepranden zitten. Huh? Het vuurwerk begint toch pas om 21:00? Mensen zaten werkelijk 1,5 uur van tevoren op straat een plekje bezet te houden. Niet te geloven!

Dus de koffie dronken ook wij (nadat Ryan een half uur in de rij gestaan had, de langste rij van de dag) dus ook maar op de stoeprand op. Want we wilden deze keer het vuurwerk goed kunnen zien, omdat de hele show nieuw is. Dat vind ik altijd iets minder magisch. Kinderen zijn doodop, hadden allang in bed moeten liggen, hebben honger, jengelen de hele boe bij elkaar. Wat papa en mama nou ook niet meteen het zonnetje in huis maakt. Dat wachten aan het einde van de dag brengt noodzakelijkerwijs niet het beste in mensen naar boven. Wegdrukken, voordringen, plaatsen bezet houden en met verve verdedigen. De meneer naast me hield er wel een hele originele tactiek op na om de mensen bij hem uit de buurt te houden….

Deze voeten, beste lezers, hadden de ganse dag in niet ademende sneakers gezeten. I rest my case.

Om 20:30 volgde een projectie op het kasteel, zodat iedereen ging staan. Kijken jullie even naar de hordes mensen voor en achter ons:


Maar ‘in the end’ was het vuurwerk het wachten waard, hoor. Het klopt allemaal weer als een bus. Echt onwijs mooi.
 

Moe maar voldaan gingen we terug naar de auto. Het was toen 21:30. Pas om 22:20 waren we daadwerkelijk bij de auto. Want je moet het park nog uit, dan met de boot of monorail naar het transport en ticketcentrum, dan nog met de tram naar de parkeerplaats en dan moet je je witte SUV nog tussen de andere witte SUV’s terugvinden. Iedereen gaat tegelijk naar huis. Disney regelt en coördineert dat allemaal weer strak! Maar de voetjes waren op en ook de zin om een blog te maken. Dus we stortten allebei in slaap.

We gaan zo even ontbijten en dan zien we waar de dag ons brengt!

6 thoughts on “Dag 9: Joy to The World (part 2)

 1. Geweldig dat vuurwerk, en geweldig die rok, zou ze die zelf gemaakt hebben?? Toch nog wel knap dan 🙂
  Leuk verslag weer Hanneke 🙂

 2. Zo jullie hebben deze vakantie wel twee vliegen in een klap.
  Alles in Halloween en kerst style gezien!!
  Boffers wat mooi om te zien.
  En wat gaaf al dat mooie vuurwerk dat kan Disney wel!!

 3. Heerlijk jullie blog, bijna verslavend zo leuk. Of eigenlijk: verslavend zo leuk!
  Geniet nog even van de Disneyleggings en de ontluikende kerstsfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *