Dag 7: Zilverblauw

De temperatuur loopt weer wat op, de lucht was strakblauw, dus we vonden het een goed plan om wat natuur op te zoeken. We hebben de State Parks in de omgeving al wel zo’n beetje gezien, dus we moeten wat langer in de auto om iets nieuws te ontdekken. We rijden in iets meer dan 1,5 uur naar Ocala voor Silver Springs State Park. Bij binnenkomst krijgen we allebei een bakje met zoetigheid, want: Happy Halloween!!

Eerst even brandstof tanken
Onderweg zien we nog veel schade van Hurricane Irma

Hier ligt de grootste bron van het land. In z’n eentje kan hij een grote metropool van water voorzien. Het blijkt een National Landmark te zijn, waar ook een Bondfilm is opgenomen.

Vandaag zijn we met kapitein Roosevelt over de Silver River gevaren in een boot met een glazen bodem. Zo kunnen we de verschillende bronnen mooi zien én natuurijk het onderwaterleven. Het is een prachtige tocht en een mooi park. We hebben anhinga’s (vogels) gezien, een alligator, schildpadden en een hoop vissen.  We zijn blij dat we hiernaartoe zijn gereden.De foto’s zijn helaas minder goed gelukt, moeten jullie zelf maar eens ene kijkje gaan nemen!

 

Candy Corn
Het water is zo prachtig blauw! We zien een steur en een heleboel andere vissoorten.
Die scherpe hoek is van een oude boot, die al 200 tot 300 jaar op de bodem van de Silver River ligt.


 De weg ernaartoe gaf er blijk van dat we door pensionado-country reden. We passeerden veel wijken speciaal voor de gegoede senior, natuurlijk met golfbaan. Langs de weg zien we meer golfkarwinkels dan autozaken. En reclame voor hoortoestellen, brillen, beleggingsproducten voor de kleinkinderen en reclame voor nieuwe residenties gericht op de rijpe Amerikaan. Ohja, en ze hebben hier de fietsendrager ingeruild voor deze variant:

Op de terugweg rijden we voor lunch Ocala binnen en passeren dan dit bord. Ik dacht eerst aan een zorgboerderij voor gevangenen. Ik moest heel hard lachen, want ik zag de criminelen al lammetjes aaien. Maar toen we erlangs reden zag ik heel lange akkers met gewassen in de brandende zon. Het is dus zeker geen schoolreisje als je hier aan het werk mag in het voorjaar en de zomer. Hebben we die in Nederland ook?

We lunchen wat in het lokale winkelcentrum, doen wat inkopen en rijden vervolgens terug naar Orlando-regio. We stoppen bij Walmart. En oh oh oh, het is hier al kerst! Hoei!!! Ik ben zo bij dat we in Nederland al meer aan kerstdecoratie doen, maar lijkt toch wel walhalla!


Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst! Kerst!


We sluiten rustig af bij Panera met een soepje en een broodje en gaan dan richting huis voor koffie en Halloweenavond. Terwijl we onze boodschappen uitpakken horen we over de aanslag in New York. Wat een ellende weer. Dus de rest van de avond blijven we hangen bij CNN.

Morgen gaan we vroeg ontbijten bij Boma in Animal Kingdom Lodge en de rest van de dag ligt open.
Tot later!

8 thoughts on “Dag 7: Zilverblauw

 1. Wat een mooie dag hebben jullie gehad. De foto’s zijn goed gelukt hoor, erg mooi om te zien. Waanzinnig toch al die kerst”dingen”, kan niet genoeg zijn ??

  Vreselijk weer die aanslag. Nu al weer 8 doden, beesten zijn het die dit doen.

  Gr. Ronald

 2. Oh wat leuk Silver Spring park! Ik zie op jullie foto’s dat j e er ook kunt kayakken, dan gaan we er zeker de volgende keer naar toe!! Oh leuk al die kerstspullen, gelukkig wegen ze niet zo veel, dus je kunt eindeloos kopen 🙂

 3. Wat geweldig mooi!!! Dat moeten we zeker eens met eigen ogen gaan bekijken. Prachtige dag!
  En het nieuws uit NY is een akelige afsluiting inderdaad..

 4. Heerlijk zo’n statepark. Vind dat zelf altijd het leukste om te bezoeken in Florida. Deze staat nog op mijn to do lijstje, wellicht komende vakantie.
  Mooie dag weer geworden!

 5. Leuk Silver springs statepark …..mooi he dat heldere water ?
  En dan kom je thuis na zo’n leuke dag en dan hoor je het nieuws ….
  Vreselijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *