Dag 6: Hmmmbob tadadadadadadada Epcot!

Disney World is met zijn 4 themaparken marktleider als het gaat om themaparken. Het Magic Kingdom is het best bezochte themapark ter wereld, met 20 miljoen bezoekers per jaar. Daarna volgen de Disneyparken in Californië en Azië (ergens daartussen staat Universal). Epcot is het derde park in Noord Amerika met bijna 12 miljoen bezoekers per jaar. Gemiddeld lopen er iets meer dan 32.000 mensen per dag rond in Epcot. En wij waren vandaag weer 2 van die mensen.

We ervaren allemaal iets van magie in zo’n dag. Het blijft ons verbazen hoe Disney dit doet. De logistiek, processen en organisatie om iedereen (enigszins) ordentelijk door het park te laten bewegen, te laten lunchen en dineren, te laten genieten van shows en attracties in een omgeving die tot in de puntjes verzorgd is, vinden we ongelooflijk indrukwekkend.

En wat daar voor ons nog met kop en schouders bovenuit steekt is de vriendelijke en gemotiveerde houding van de mensen die hier werken. In winkels en restaurants zie je hier in de VS nog weleens mensen die doen alsof ze het leuk vinden dat je er bent, maar aan alles merk je dat ze het zeggen omdat het moet (of om een hoge fooi te krijgen). In Disney lacht iedereen die aan het werk is, omdat ze het zelf leuk vinden om daar te zijn. Van de schilders, schoonmakers, technici tot bedienend personeel. Ze zijn er om jouw dag extra magisch te maken en dat is ook wat hún dag magisch maakt. Ongeacht de hoeveelheid klagende mensen, jengelende kinderen en chagrijnige ouders die hen benaderen. Bijvoorbeeld over dat waardeloze fastpass systeem 😉

Vraag iemand die aan het vegen is waar de dichtstbijzijnde koffiekar is en hij/zij weet het je te vertellen. De werkprocessen zijn ongelooflijk strak ingeregeld, mensen tot in de puntjes getraind. Voor de castmembers is het een way of life en ze doen het met veel plezier. Dat vinden we indrukwekkend en ook enorm inspirerend.

En die gasten voelen zich dus ook vrij om all the way te gaan. Het kan allemaal binnen de poorten daar waar ‘dreams come true’. Ik vraag me dan weleens af waarover ze droomden toen ze bedachten hoe ze zouden gaan. Hoewel, bij deze meneer is dat wel duidelijk:

Tadadadadadadada Batman!!! Let op de cape!

Vandaag waren in Via Napoli (het pizzarestaurant in Epcot) getuige van zo’n knap staaltje organisatie. Zij voorzien ongeveer 2000 tafels PER DAG van authentieke pizza. Aan die tafels zitten twee tot zes mensen. De pizza’s worden stuk voor stuk met de hand gemaakt, on the spot. En door zeer klantvriendelijke castmembers rondgebracht. Ongelooflijk gaaf om te zien en mee te maken. En deze chefs wilden graag nog even poseren.

Dus als je je nog afvraagt waarom wij vaak bij Disney terugkomen: niet alleen vanwege de mooie shows en attracties, de muziek en de doordachte details. Ook vanwege de goede vibe die de mensen hier afgeven. Een ongelooflijk goed doordacht concept en inspirerend voor hun eigen mensen en hun gasten, die ook graag investeren om binnen te komen.

Wij hadden dus een hele leuke en fijne dag in Epcot vandaag. Het was koel (ongeveer 20 graden) maar zonnig. We deden Spaceship Earth, Test Track, Soarin’ en Living with the land allemaal voor 13:00 uur.We breakten even bij de Beach Club om daarna bij Via Napoli pizza te eten en te leren over hoe je een goed restaurant runt. Hanson stond op het podium (ze bestaan dus nog!) en Illuminations bekeken we vanaf het Italië paviljoen. Perfecte dag zo!

Kijken jullie vooral even naar de beelden. En tot zover voorlopig de lofzang op Disney, morgen gaan we de natuur in en krijgen jullie weer een meer regulier reisverslag!


 

Enorme tweepersoons pizza!

 

MmmmmBob Hanson bij Eat to the Beat concert. Ik dacht even dat het een concert van Roel van Velzen was. 

4 thoughts on “Dag 6: Hmmmbob tadadadadadadada Epcot!

 1. Mooi zoals je Epcot beschrijft, we zijn er geweest, en vaak weet ik niet hoe je het moet beschrijven aan iemand die er nog nooit is geweest en niet begrijpt waarom dat nou leuker is dan de Efteling.

  Mooie dag hadden jullie weer, wat een PIZZA !! Haha heerlijk smikkelen 🙂

 2. Ik weet niet waar jullie de natuur in willen gaan maar hou er rekening mee dat niet alle natuurparken open zijn. Check eerst hun website en fb pagina voordat je gaat rijden.
  Er schijnt nogal wat schade en wateroverlast te zijn door orkaan Irma.

 3. Wat een fijn gevoel he als iedereen zo aardig en positief is.
  Dat maakt de dag gelijk een stukje zonniger.
  Weer een top dag en hij ziet er heerlijk uit de pizza,maar ja hij is ook met liefde gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *