Dag 5 – Griffith Observatory

Vanmorgen was het voor de HappySeniors®️ tijd voor een ochtendje relaxen. Ryan en ik gingen dus getweeën op pad naar de outlets at Orange. Het is hier Labour Day weekend en dus verlieten Ryan en ik huize zonneschijn op tijd.

We begonnen met een doughnut en koffie bij Krispy Kreme. We waren rond 9:30 binnen en toen op het moment dat we aansloten in de rij, vroegen ze of we een gratis ‘sample’ wilden. Nou, we wilden wel een proefje/hapje! Bleek het een hele donut te zijn. Per persoon. En ze waren nog warm! En zo kwam het dat we niet 1, maar 2 donuts per persoon hadden. We hoefden dus niet meer te eten.

Ryan zag het allemaal niet meer zo scherp

We waren mooi op tijd en het was nog niet druk. Het is een mall van ‘Simon’, net als in Orlando en daar gebeurde het: automatische WiFi verbinding. ‘Home is where the WiFi connects automatically’. Het is een kleine outlet, maar compleet genoeg om een ochtend te kunnen spenderen. We spenderen wel meer dan alleen een ochtend, maar we zijn er ook niet voor niets! We lunchen bij Johnny Rockets en nemen een grote salade en veel te groot uitgevallen cheese fries. Ik red nog geen derde van de portie, maar Ryan is dapper.

We nemen Krispy Kreme mee naar huis, vlak na het middaguur. En de donuts vielen in goede aarde bij de seniors. En Ryan komt nooit meer van deze foto af.

Tijd om weer in Henry te kruipen. We reden diep, donker Los Angeles in. Over brede, drukke en deprimerende snelwegen. 8 rijstroken per richting verkeer, dat stapvoets de stad in rijdt. Betonnen wegen met sporen waar je u tegen zegt. Langs grijze hoge betonnen muren en vervallen wijken. We hebben een prachtige vakantie hier, maar wonen…dank u!

We rijden naar Griffith Park en de Griffith Observatory, een sterrenwacht. Niet omdat we graag willen leren over de planeten, maar vanwege het mooie uitzicht over de stad en de Hollywood Sign. Het is heel erg druk en we moeten uiteindelijk met een shuttelbusje naar boven. Geen punt. In de bus zit ik naast een mevrouw, die direct contact maakt. Ze vraagt waar we vandaan komen en we komen aan de praat over ditjes en datjes. Het duurt niet lang voordat ze haar hart bij mij uitstort. Ze hadden vanmorgen haar zus begraven, ze had ruzie met haar andere zus die niet met haar wilde spreken en ze vertelde ook waarom. Ze beschuldigde de man van die zus van mishandeling. Op YouTube. En dat nam haar zus haar niet in dank af. Hij was inmiddels dood, overigens. En nu ging ze naar Griffith omdat ze dat in hun jeugd ook vaak deden. Het zat haar hoog, begrijpelijkerwijs. Ik vind het bijzonder hoe open Amerikanen soms kunnen zijn tegen vreemden en dan hun diepste gedachten delen. En daarom deel ik de perceptie niet dat Amerikanen oppervlakkig zijn. Tuurlijk, ze verwachten geen antwoord als ze vragen hoe het met je gaat in de winkel. Maar dat is een cultuurdingetje. In Nederland zegt winkelpersoneel alleen ‘hallo’ als je binnen komt. Als je geluk hebt. Net zo goed een cultuurdingetje.

Beetje ver weg, maar je snapt wat hier op de foto staat.

Anyway, we genieten van het 360 graden uitzicht vanaf het dak van het observatorium, maar wachten niet totdat de zon onder gaat. Dat duurt nog 1,5 uur en dat duurt te lang. We stellen Waze in op de Outback bij ons op de hoek en we kunnen direct zitten! Vanouds lekker was het.
We treffen alvast wat voorbereidingen voor de roadtrip die maandagochtend vroeg begint. En dan is het morgen de laatste volle dag in Garden Grove voordat we het binnenland in gaan. Stay Tuned!

 

7 thoughts on “Dag 5 – Griffith Observatory

  1. Oehhh…die Krispy Kreme donuts…het water loopt me in de mond. Zo lekker! Heerlijke dag hebben jullie weer gehad. Hilarisch zoals je dingen beschrijft. En volledig eens dat Amerikanen niet (allen) oppervlakkig zijn! Op naar de roadtrip!

  2. Ohja Griffith observatory, sweet memories.
    Wat een heerlijke ochtend hadden jullie, wilden de seniors niet mee shoppen?????

    Heel veel plezier!!!

  3. Zo! Daar kun je nog eens ver kijken, gaaf!! En nu moet ik vast ook de hele tijd aan de foto denken als we over een paar weken bij jullie zijn?.
    Goed geshopt en ik ben erg benieuwd naar de trip verder. Hoe is het met je enkel?

  4. Hahaha, geldig geschreven weer !!! En die foto, hahaha !!! Lekkere donuts (dat is mij nog niet gelukt … Gratis ‘sample’ …), lekker shoppen en dat irritante file rijden in LA, 8 banen dik … Pfffttt … Gelukkig af kunnen sluiten bij de Outback !!! Mooi !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *