Dag 3: Piepers en stinkerds

Onze interne wekker is al prima gewend aan de nieuwe tijdzone. Maar uit voorzorg had ik de fastpasses voor vandaag toch nog wat later op de ochtend geboekt, het is tenslotte vakantie. Dus om 08:00 zaten we nog heerlijk in onze pyjama te suffen achter ons ontbijtje.

We zeiden nog tegen elkaar: “Nou, het scheelt dat we niet ruw uit de relaxmodus worden gehaald door exploderende colablikjes”. En juist op dat moment….gaat het brandalarm. Een niet te beschrijven felle alarmpiep gaat af. Evacuatie.

Wat volgt is het best te beschrijven als de snelste verkleedtruc ooit. We stormen naar de kast, trekken er wat kleren uit en kleden ons snel om. Onze tas met waardevolle spullen laten we juist voor dit soort gevallen altijd ingepakt staan. Telefoon mee en naar buiten. We staan binnen een minuut in de gang. En toen konden we de trap niet vinden. We volgen de bordjes maar komen er niet uit. En juist op dat moment houdt het op. Vals alarm.

We mogen ons in Nederland gelukkig prijzen met strenge Europese regelgeving voor dit soort dingen. We zijn aardig koelbloedig en niet snel in paniek. Maar dit resort is een doolhof en de vluchtroute is gewoon onvindbaar. Levensgevaarlijk. Achteraf hing er wel een plattegrond aan de binnenkant van de voordeur, maar die hebben we helemaal niet gezien. Het gebouw waarin we verblijven heeft een aangebouwde parkeergarage. Wij parkeren onze auto dus op de etage waar we verblijven en kunnen daar de gang op. We hebben de trap nog niet gebruikt, die bevindt zich ook op een andere plek dan de lift. Anyway, lang verhaal kort, dit geven we direct aan bij de receptie. Die vluchtroute moet echt beter zichtbaar zijn.

Nou, dat was de work-out van deze ochtend. Ben benieuwd wat er morgen voor ons op het menu staat!

We eten ons ontbijt op en kleden ons om. We zagen eruit alsof we niet lang nagedacht hebben over onze outfits. We gaan op weg naar Animal Kingdom vandaag en ik mocht rijden van de baas! Ik reed 3 hele mijlen naar de ingang van het park. En wat een drukte! We stonden zelfs in de file om de parkeerplaats op te rijden. Alle voortekenen voor vandaag zijn ook goed: heerlijk weer. Zo’n 26 graden. Kiek’n wat ’t wordt! Helaas zijn we de spiegelreflex vergeten, dus jullie moeten het doen met iPhone foto’s.

Mantelzorg
Voor Expedition Everest hadden we ook een fastpass, maar ik durfde niet meer. Dus ik heb het nog even uitgesteld 🙂
We hebben ze Ryan en Hanneke genoemd.

We kennen de parken inmiddels en wandelen graag via de wat onbekende en minder gebaande paden. En dat komt je nog weleens op verrassingen te staan. Vanmorgen sloegen we zo’n pad in om te kijken of er een mooi uitzicht op de rivier was en wie treffen we daar, helemaal alleen, zonder hordes kinderen? Een character uit ‘It’s a bugs life’. Hij wenkte ons om even te komen kletsen. Wij zijn niet zo van de character interactie, maar als ie daar dan toch alleen staat kunnen we moeilijk weigeren. Natuurlijk staat er ook een Disneyfotograaf bij om alles vast te leggen.

Bij onze tickets kregen we alle foto’s die de Disneyfotografen maken gratis, inclusief de foto’s in de attracties (Disney noemt dat: Memory Maker). De foto’s worden dan ook direct geladen op je Disneyaccount en die hangt dan weer aan een app én aan onze polsbandjes (Disneytaal: Magic Band). Een ideaal systeem waarin de fotograaf dus je polsbandje scant en je kunt direct de foto’s zien. Overigens staan op die polsbandjes ook onze toegangstickets en alle fastpassen die we reserveren. Kwestie van het polsbandje voor een poortje houden en klaar is kees. Alles wat je verder reserveert (restaurants, maar ook alle diner-arrangementen als je die aanschaft) komt daarop te staan.

We hebben dus een reservering voor de Safari staan. Het was al wat later op de ochtend, dus een groot aantal dieren ligt te tukken en/of zijn helemaal niet zichtbaar. Maar we hebben toch genoeg gespot! En het is zo prachtig aangelegd allemaal.

Dan gaan we naar de nieuwste toevoeging die wij ook nog niet hebben gezien: Pandora, world of Avatar. De film hebben we nog nooit gezien (sciencefiction is het niet helemaal voor ons. Daarom zijn we ook geen Star Wars fans), maar we hebben wel even opgezocht hoe het op de film staat. En wat is dit onbeschrijflijk goed gelukt zeg. Compleet met zwevende rotsen, onbestemde plantensoorten en dieren. Overigens geeft alles ’s avonds licht. De foto’s doen de realiteit geen recht.

Dit gedeelte heeft ook twee nieuwe attracties, die het nieuwste van het nieuwste qua techniek hebben en ik ben er dan ook erg benieuwd naar. Maar helaas – zoals al viel te verwachten – kon ik hier geen fastpasses meer voor regelen 30 dagen van tevoren. Gasten die niet in een Disneyhotel slapen kunnen 30 dagen van tevoren een pas boeken, gasten die wél in een Disneyhotel slapen kunnen 60 dagen van tevoren boeken. Je kunt je dus voorstellen dat 30 dagen van tevoren alle populaire attracties volgeboekt zijn. En daarom ben ik nog steeds niet te spreken over dit nieuwe systeem. Boeh. Hieronder een schermkopie van de app, waarin ook de wachttijden staan. Je kunt je dus voorstellen dat we deze maar even overslaan. Overigens heb ik gelukkig voor over een paar dagen wél een pas voor Na’vi River Journey kunnen bemachtigen. Flight of Passage was een kansloze missie. Maar daarvoor gaan we denk ik wel in de rij, want hij schijnt echt geweldig te zijn. Maar echt niet als de rij 240 minuten is.

Goed, deze blog wordt te lang. De rest van de dag valt als volgt samen te vatten:

Lunch in Pandora, waar Ryan iets eet met aardappel, dat beter te kwalificeren valt als knoflookschotel met knoflook en knoflook met een vleugje knoflook. De rest van de dag zijn er geen mensen meer om hem heen te bekennen. Heb meelij met mij vannacht…

Nog meer Disney Leggings:

Om 14:00 even langs Lake Buena Vista Factory Outlet, dan naar huis, lekker even niks doen. We willen licht eten want Ryan heeft, niet verwonderlijk, wat last van oprispingen. Het wordt Cracker Barrel, want daar hebben ze gegrilde kip en veel groente. En een winkel waar het al kerst is (mijn kerst-minnende hart maakte een vreugdedansje).

Thuis vielen we als een blok in slaap op de bank. De bedoeling was terug te gaan naar Animal Kingdom voor het avondprogramma, maar dat is dus mislukt. Inmiddels is het al zaterdag geworden. We zijn als het goed is morgenvroeg in het Magic Kingdom, de Haloweensfeer opsnuiven. Stay tuned!

10 thoughts on “Dag 3: Piepers en stinkerds

 1. Nou, rustig wakker worden is er niet bij haha! En slecht zeg, dat een vluchtroute niet zichtbaar is. Je zal het wel nodig hebben…
  Gelukkig wel een leuke dag er achteraan!

 2. Ohhh wel echt FOP gaan doen hoor! Was echt gaaf! En verder een heerlijke AK dag zeg, die bapao achtige broodjes vonden wij erg lekker daar!

 3. Ik zie jullie al gaan in de ochtend… per ongeluk had je zeker toch je Disney legging aan?.
  Animal Kingdom..gaaf! Dat avatar gedeelte is inderdaad prachtig, de wachttijden wat minder prachtig.
  Na jullie vliegende start is het niet raar dat jullie in slaap zijn gevallen. Have fun in mk!!!

 4. Het is bijna verslavend (voyeuristisch) om jullie verhalen te lezen en de foto’s te bekijken….
  Ga vooral zo door. Ik blijf meesmullen!

 5. “Licht” en “cracker barrel”. Dat ik die combinatie nog eens in twee regels mag tegenkomen! ?

  Ik kan me voorstellen dat je Rijkswaterstaat-hart bloedde toen ze zag dat de Amerikanen maar een loopje nemen met de veiligheidsroutes. Lijkt een echt een rare gewaarwording als vluchtroutes niet duidelijk zijn aangegeven!

 6. Een leuke dag AK, jammer van de fastpassen, een vreselijk systeem, en niet te begrijpen dat “Walt” daar niets aan veranderd. Veel plezier morgen in MK.

  Gr. Ronald

 7. Wat een geweldige ochtend !!! Gelijk goed wakker en vol energie, ideaal toch 😉 ? Overigens dacht ik dat ze daar in de US wel serieus werk van maakten, gezien alle potentiele rechtszaken … Niet dus …

  En prachtige stralende dag weer ! Jullie hebben het goed voor elkaar. Em dat Pandora is idd echt prachtig, heel mooi gemaakt. En 240min … My God … Dat is dus niet veel beter geworden dan afgelopen zomer. De andere attractie, het bootje … Echt alleen doen als je een fastpass hebt … Anders zou ik die overslaan ! Geniet ze weer !

 8. Mijn bedenkingen tegen Disney’s Fastpass! Je komt gewoon niet aan de bak.
  Voor het echte lichte werk beveel ik toch de Sweet Tomatos aan! Met coupon, dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *