Dag 2: Knal ‘m erin

We gingen gisteren met opzet laat slapen, zodat we vanmorgen niet al te vroeg wakker zouden worden. En dat lukte. We hadden de wekker op 08:00 uur gezet, maar om 7:30 werd ik gewekt door een hele harde knal en daarna gerinkel. Alsof iemand in de kamer naast ons met een jachtgeweer uit zijn raam op wild aan het schieten was. Maar ik hoorde geen gegil en ben weer gaan slapen.

Keurig om 08:00 stonden we op, werden rustig wakker op ons balkonnetje en maakten in alle rust aanstalten om een broodje te smeren. En toen ik in de keuken stond, hoorden we weer zo’n enorme knal en gerinkel. En ook nog eens van heel dichtbij. Het kwam van achter mij. Ik draai me om, trek de deur van de mooie Amerikaanse koelkast open en schrik me wild! Er valt iets uit en zie niet direct wat het is. Het lijkt op een blikje. Ik kijk nog een keer en zie: inderdaad een blikje. Maar zonder bovenkant…

Mijn lieve, lieve Ryan heeft gisteren de boodschappen opgeruimd. De blikjes frisdrank, de jam en de flesjes water heeft hij keurig in de VRIEZER in plaats van de koelkast gezet. Zo moe van de reis. Hij zei “ Ik dacht nog, wat is dat toch een verrekte kleine koelkast en wat een grote vriezer. Maar er ging me nog geen lampje branden”. Een aantal blikjes cola en Sprite zijn volledig geëxplodeerd. De flesjes water en de jam zijn heel gebleven. Wat een ongelooflijke bende. Maar mensen, we kwamen niet meer bij!

Vorige week heb ik nog een pitch gehouden over hoe politici de democratie invullen en vergeleek het met het gooien van een schep suiker in een glas cola. De kinderen in de zaal kenden het experiment. Vandaag hebben we maar even door geëxperimenteerd: wat gebeurt er als je een blikje cola in de vriezer legt? De analogie mag je er zelf bij verzinnen.

Goed, het plan was: Epcot. Keurig uitgezocht op basis van de verwachte drukte. Ik had van tevoren twee fastpassen gereserveerd (zodat we de wachtrij kunnen overslaan).Nu in het najaar is hier ook het Food & Wine Festival met 35 kioskjes waar ze kleine gerechtjes van over de hele wereld serveren. Met bijpassende wijn. Dus top, we hadden er zin in!

 

We hebben natuurlijk Spaceship Earth gedaan, de ride door de grote bal. En het vernieuwde Soarin’ around the world. Die laatste is echt verbeterd. Echt wat een fantastische ride blijft dit. Je wordt in 3 rijen voor een scherm getakeld en dan is het net alsof je over de mooiste landschappen ter wereld vliegt. Alsof je aan het paragliden bent, compleet met geur.

We hebben ook een nieuwe – toch best zorgwekkende – trend gespot. Voor sommigen pakt die trend niet zo erg uit (vooral bij de kleintjes leuk), maar anderen zouden er goed aan doen om ze links te laten liggen: Disney leggings. Ik heb ze in alle soorten en vooral maten rond zien lopen. Met prints van Mickey, Minnie en je kunt het zo gek niet bedenken. Beste mensen, doe het niet. Gewoon niet. Het levert wel een interessant schouwspel op. Ik zal voor jullie verschillende varianten proberen te spotten de komende dagen.

Als het Food & Wine is, dan moet je natuurlijk ‘around the world’ eten. Dus in de middag zijn we langs alle landen gewandeld en hebben we kleine gerechtjes gekocht en gedeeld in Canada (filet mignon) en 2 in Amerika (broodje krab en BBQ beef).

Filet Mignon uit Canada

Rond 16:00 zijn we teruggegaan naar de auto. Het was mooi geweest. We hebben nog even wat boodschappen gedaan om vervolgens lekker rustig aan te doen thuis.

Tegen 19:00 zijn we nog even naar Disney Springs gegaan. Dat kennen we niet meer terug. Maar het was ook zó druk…daar hadden we geen zin in. Dus om 21:00 waren we weer thuis. Jullie lezen het: we zijn de vakantie in geknald.

9 thoughts on “Dag 2: Knal ‘m erin

  1. Toestand met de vries/koelkast…hahahahaha. Sja na 24 uur wakker zijn zie je het echt niet meer zo helder 🙂
    Wat ziet Epcot er weer mooi uit!
    Leuk om mee te lezen!! Have fun daar!

  2. Oeps, dat was niet going out with a bang, maar starting up with a bang. Wat een begin van de dag! Maar daarna heerlijk genoten van Epcot en iets minder van de nieuwe mode trends ?

  3. Whahahaha, geweldig die Ryan !!!! Altijd knalfeestjes met hem, hahaha !!! Het had ook een gang shoot-by kunnen zijn natuurlijk; dus toch maar dit dan 😉 !

    En heerlijk, wat ziet dat er allemaal geweldig uit !!! Prachtig weer, prachtig Epcot en … euh … prachtige … euh … leggings !!! Genieten !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *