Dag 2 – Spork!

Zoals we wel hadden verwacht, begon de dag vroeg. Heel vroeg. Voor mij 2:24 om precies te zijn. Om 5:00 hebben we de airco uitgezet en om 6:00 uur was het echt helemaal klaar, waarna ik aan het blog begon. Ook de Happy Seniors kwamen niet veel later de kamer in. Behalve Ryan. Die lag nog met een flinke reis-migraine op bed, dus die lieten we lekker met rust.

Tijdens het ontbijt werd er alweer heel wat af gekletst en gedaan. Onderwerp was vanmorgen: ‘de apotheek’. Na het ontbijt werden vervolgens de pillendoosjes tevoorschijn gehaald, zoals na elke maaltijd; het ‘bonusdessert’. Er begint zich al een patroon af te tekenen waarbij de dames de heren eraan herinneren dat ze nog wat in te nemen hebben. Alyde haalt een aantal pillen van Tjabel op en geeft hem een aantal pillen aan. Martha zegt gekscherend: “Tjabel, check jij wel of je de goede inneemt?”
Tjabel: “Tuurlijk, ik vertrouw volledig op de kundigheid van mijn echtgenote” en hij brengt een flink exemplaar naar zijn mond. “Ik pas wel op wat ik zeg, want voor je het weet komt het op het blog.”
Op dat moment klinkt uit de verte de stem van Alyde: “NEE!! WACHT!! Dat is mijn pil!”
Never a dull moment.

De rest van de ochtend verloopt rustig en rondom het huis. In de loop van de morgen komt ook Ryan weer in het land der levenden en na een flinke dosis paracetamol wordt de migraine langzaam beter. Hij poseert nog even bij zijn Henry. Randy, de propertymanager komt nog even langs met een waterketel, die ontbrak. En we lezen allemaal wat.

Even voor de verhoudingen

Dit is een oud huis dat is opgekocht en gerenoveerd. Op zich prima, maar aan alles merk je en zie je dat het een oud pand is. Bijvoorbeeld aan alle opstapjes/afstapjes in en om het huis. Uitkijken geblazen. En dat is waar het misging, want toen ik wilde gaan kijken welke vruchten er aan de boom van de buurman zat, zag ik een afstapje over het hoofd. Het zal maximaal 10 cm zijn geweest. Maar die 10 cm was genoeg om me te laten zwikken. Met een smak kom ik tegen de schutting aan, ik blijf nog net in de benen.

Nu hoeft dat geen probleem te zijn, maar in dit geval ligt dat wat lastig. Eind maart, vlak na de verkiezingen, ben ik van de trap gevallen en heb ik een hele nare enkel- en onderbeenblessure opgelopen. Ik zal jullie de details besparen, maar het herstel gaat tergend langzaam. Lang en intensief lopen zit er niet in. Bij tijd en wijle voel ik me een niet-zo-happy-senior. Inmiddels was ik zover dat een dag rustig wandelen goed gaat, als ik het rustig aan doe. Maar na die escapade van vanmorgen voelde ik meteen dat het mis was. En toen zat ik dus -op de eerste vakantiedag – met mijn voet in een teil met water en wederom in een bandage. Dit zet waarschijnlijk een streep door onze Disneyplannen van morgen.

In de loop van de middag stappen we in de auto om de buurt te verkennen. We beginnen bij een ‘landmark’, slechts 5 minuten rijden van ons vandaan: The Chrystal Cathedral, die nu de Christ Cathedral heet. Welbekend van ‘The hour of power’. Hij wordt verbouwd, blijkbaar is hij verkocht. We kijken wat rond, schieten een plaatje en rijden naar Panera voor een late lunch.

De rest van de middag spenderen we in Huntington Beach: Surf City! We kunnen dichtbij het strand parkeren en er is een breed pad. In beweging blijven is wel het devies, en dat kan hier prima. We snappen dat dit ‘surf city’ genoemd wordt als we naar de golven kijken. Heerlijk is het hier, er staat een stevige wind. Maar dat is niet erg bij 31 graden!

We sluiten af bij Dukes, waar we wat drinken en een aantal voorgerechten delen. Oh ja, en een enoooorme Hula Pie als toetje. Een bodem van oreo cookies, ijs met macadamia’s, chocolade saus, hot fudge en slagroom…geweldig! We krijgen er een ‘spork’ bij (combinatie van een lepel en een vork), fantastisch! Diabetes op een bord, dus extra belangrijk dat de Seniors hun bonustoetje nemen. Als klap op de vuurpijl zien we de zon in de zee zakken, een fijne eerste dag!

 

 

6 thoughts on “Dag 2 – Spork!

 1. Zo dat is nou een echte goedemorgen!!! Jeetje wat vroeg zeg.
  Maar dan heb je wel gelijk een ,ange vakantiedag.
  En dan ook nog gelijk pech met je enkel wel balen zo de eerste dag al.
  Anders morgen in Disney gewoon een scootmobiel huren!!

 2. En jetlag van 9 uur is niet echt fijn. Heel herkenbaar om dan op die tijd wakker te zijn.
  Wat een pech met je enkel. Hoop dat het de plannen niet al te veel in de war schopt.

 3. 02:24, het gebeurt gewoon he? Maar dan is de dag wel heel lang en denk je om 08:00 uur al “mogen we al bijna naar bed?” Nee dus 🙂

  Balen dat je oude en bijna wegge blessure weer opspeelt door je onfortuinlijke misstap, hopelijk herstelt het snel!

 4. Ja die jetlag zou verboden moeten worden pfff
  Wat ontzettend balen van je enkel Hanneke ….ik hoop dat het niet al te veel roet in het eten gooit ….

 5. Maar wat heb je dan lekker lang van de dag zegt rj dan altijd stralend vóór ik koffie heb gehad.
  Ellendig van je been Hanneke, pas er ajb goed mee op… beterschap!

 6. My O my, die pie…. Ik zit watertandend boven mijn telefoon, daar heb je een extra pilletje van het één of ander toch wel voor over.
  Maar eerst dag 3 van het reisverslag lezen!
  Sterkte met je enkel / been, hopelijk helpt de tape je pijnvrij door de states te hobbelen.

  Geniet ze! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *