Dag 17 – Santa Barbara

De laatste volle dag alweer, wat gaat de tijd toch ongelooflijk snel. Maar we halen alles eruit wat erin zit, dus zitten we om 8:00 aan het ontbijt. Vandaag staat Santa Barbara op de planning. Een leuk stadje op een dik uur rijden bij ons hotel vandaan. En wie weet zien we Cruz of Eden nog (ik weet nog dat er een soap was, OMG ik word zelf inmiddels een Happy Senior…)

De historische ‘El camino real’ – waar ik eerder over schreef – valt samen met de snelweg naar Santa Barbara. Dus zetten we even het gelijknamige stuk van Alfred Reed op in de auto. En ook hier zien we de Spaanse invloeden terug. In Santa Barbara is een kleine, maar heel gezellige buiten mall in gezellige steegjes, waardoor je je echt in Spanje of Portugal waant. We beginnen natuurlijk met koffie en na de gebruikelijk plasplegingen struinen we heerlijk buiten door de steegjes. We eten een overheerlijke sandwich bij Nordstrom, doen nog wat laatste last-minute aankomen (met onze fingers crossed, dat ze nog mee kunnen). En dan rijden we weer richting Simi Valley.

 

Alleen hier.

We hebben nog 1 doel en dat is nieuwe koffer riemen kopen voor de Happy Seniors. Op de heenweg zijn er twee gesneuveld. Ze hebben allemaal nog een riem om de koffer, maar voor de zekerheid vinden ze het toch fijn om er twee omheen te hebben. Maar dat bleek nog een ingewikkelde klus. Na de vijfde winkel hebben we het opgegeven. Zelfs Walmart en Target hadden geen koffer riemen, bizar toch? Nouja, ze hebben gelukkig nog een riem, dus we laten het er maar bij.

In het hotel gaan de ouders aan de slag met de koffers, Ryan en ik duiken nog even in het zwembad. Dat hebben we helemaal nog niet gedaan, dus dat moest nog even gebeuren. We genieten ruim een uur van het zwembad en dan gaan ook wij aan de slag met de koffers. Het wordt nog spannend, het is passen en meten. We maken een begin, maar rond 19:00 uur rijden we naar TGI Friday’s voor het laatste etentje van de vakantie. Het galgenmaal. We eten heerlijke steaks, checken tenders en ribs, een waardige afsluiter van deze prachtige vakantie. We drinken nog even koffie in de lobby, dat is inmiddels traditie, maar dan moeten we echt aan de slag. En de eens zo Happy Seniors (en reisleiders) zijn toch wat bedrukt…

We moeten toch echt onze tassen dicht proberen te krijgen. Vanwege de ruimte in de auto hebben we met zeer weinig bagage gereisd. Dus alles zat al zo goed als vol. We hebben niet vreselijk veel gekocht, maar we hebben zeker de extra meegebrachte duffeltas nodig. Hopen dat ze mijn rugzak als persoonlijk item gaan accepteren, anders hebben we een kostbare duffeltas met was bij ons…

Inchecken gaat weer niet bij United, wat een gedoe. Bellen met United verbind je met een computer. En als laatste instantie krijg je iemand aan de lijn. De dame aan de andere kant van de lijn sprak met zo’n accent dat ik het nauwelijks verstond. Paspoorten scannen via de app lukt niet, dus laat maar. Dan maar op tijd naar het vliegveld morgen. En dat is vroeg, want we vliegen al om 10:30 naar Chicago.

We hebben een prachtige reis gemaakt, fijn dat jullie zijn meegereisd! Overigens is de reis pas echt afgelopen als we thuis zijn. Inmiddels leert de ervaring dat het nooit saai is met de Seniors in de buurt, er volgt daarom nog een verslagje als we thuis zijn. Dus tot in Nederland!

 

 

4 thoughts on “Dag 17 – Santa Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *