Dag 10: Off the grit(s)

Na de intensieve dag van gisteren lassen we vandaag een rustige dag in. Daar zij wij niet zo goed in. Want meestal zijn we dan toch de hele dag op pad. Laten we zeggen dat er niets op de planning staat, behalve even een ontbijtje halen bij het zaakje beneden in ons hotel. We zijn gisteren vergeten brood te halen, dus we zijn aangewezen op een ontbijtje buiten de deur.

Beneden aangekomen bij het ontbijt/lunchhoekje staat een meisje achter de balie en een chef staat ernaast. Te herkennen aan zijn koksmuts. Het meisje is bezig met het afwegen van vleeswaren. De chef is aan het wachten totdat de oven klaar is. Beiden gunnen ons geen blik waardig. Ik schraap mijn keel even om de aandacht te trekken, ik probeer contact te maken. Niets. Geen blik, geen ‘ik kom er zo aan’ of ‘heeft u een momentje?’ helemaal niets. Ik:’ Hello?’ Niets. Ik probeer: ‘Ola!’ Ze was te druk met het afwegen van de plakjes gerookte kalkoen. De chef was vast aan het slaapwandelen want die stond apathisch voor zich uit te kijken. Ik kneep Ryan om te checken of we niet toevallig met Halloween veranderd zijn in schimmen, maar we bleken gelukkig nog steeds van vlees en bloed. Daar stonden we dan. Wortel te schieten. Minuten lang. Daar ga ik niet aan beginnen, genoeg te doen vandaag. We besluiten subiet op te stappen.

Maarja, er zit nog steeds geen ontbijt in. We besluiten in de auto te stappen en het eerste de beste restaurantje te pakken. Dat beek Cracker Barrel te zijn. Ok, prima om eens te proberen. We krijgen snel een tafeltje van een hele aardige dame.

Ryan bestelt een ontbijt waar hij drie dagen op kan teren. Serveerster Sandra vraagt: ”Wat is precies de reden dat je dit kiest?” Ryan: “Hashbrown casserole” . “Ok, dan raad ik je aan om een ander gerecht te bestellen. Hier zitten grits en gravy bij. Ik snap niet dat dit zoveel op de kaart staat, want niemand vindt grits echt lekker. Het andere gerecht is hetzelfde, alleen met pannekoeken. Ik wil je best wat grits brengen om te proberen, maar geloof me, je zult me dankbaar zijn.” Ryan gehoorzaamde natuurlijk. En niet veel later stond er een tafel vol eten voor ons. Met pannekoeken in plaats van grits.

Halverwege komt de serveerster terug bij de tafel, met een schaaltje grits, biscuits en gravy. Om te proberen. We nemen allebei een hapje en ik heb er geen andere woorden voor dan behangplaksel. Ik trek een verwrongen gezicht, zegt serveerster Sandra: “Even school glue tasted better”. Waarna ik meteen snap waarom ze haar kaken op elkaar houdt als ze praat.

We zijn weer een ervaring rijker en heel fijn dat ze Ryan voor grits-toestanden heeft behoed. Zo kan het dus ook!

we rijden naar Disney Springs. Het is een mooi en gezellig gebied geworden, waar we ons wel even vermaken.

Daarna rijden we door naar Celebration, een stadje dat ooit is gesticht door de Walt Disney Company. Het stadje waar zowel de heg als de poedel in vorm gesnoeid worden. De bedoeling was dat dit het perfecte Disney stadje zou worden, met heel strenge welstandsnormen en een ballotagecommissie voor van alles en nog wat. Disney heeft zich teruggetrokken en de eisen zijn iets losgelaten. Maar nog steeds zijn de welstandsnormen zeer hoog. Het is echt net alsof je in Hollywood Studio’s loopt, langs de Beach Club resort en over het terrein van de Grand Floridian Resort and Spa. We bezoeken het stadje eigenlijk altijd wel een keer.

Echt waar, kerst WC papier!

We maken een hele uitgebreide wandeling en stuiten op een bruiloft! Echt waar, overal waar wij op vakantie zijn wordt er getrouwd. In 2014 in Disney World, in 2016 in Clearwater en later dat jaar in New York en nu weer in het park in Celebration. Zo leuk!Na wat boodschappen bij Target, rijden we rond 19:00 naar Olive Garden. Uiteindelijk zijn de dus wel de hele dag op pad geweest, maar hey, dit is ook ontspannen. Morgen de laatste volle dag.

Een hele stelling vol strikjes…

 

5 thoughts on “Dag 10: Off the grit(s)

 1. Groot gelijk dat je bent weggelopen. Geen Target oid in de buurt ? Die hebben altijd heerlijk vers brood in de morgen.

  Leuk al die kerst items, daar weten ze wel raad mee in de usa.

  Gr. Ronald

 2. Heerlijke dag geworden, dit zou voor mij ook een “niets doen” dag kunnen zijn. Helemaal niets doen vind ik altijd zo zonde van de tijd dat je in Florida bent.
  Gewoon relaxed wat dingen bezoeken. Celebration is altijd leuk!

 3. Heerlijk dagje “nietsdoen” ?. Heel herkenbaar, dat dit dan zo verloopt. Het ontbijt kostte even moeite, maar eenmaal gegeten hebben jullie er een leuke dag van gemaakt.

 4. Ja geweldig een dagje niets doen,maar ondertussen heel de dag op rak geweest.
  Heel herkenbaar.
  Maar er is ook zoveel te doen en te zien daar.
  Maar heerlijk toch deze agen lekker doen waar je zin in hebt..

 5. Gaaf dat Sandra het advies gaf om wat anders te nemen, dat deed onze Sandra niet, en daar zat ik met grits!!!! Brrrrrrrr.

  Heerlijk niets doen dagje ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *