Bevroren discipline

We kwamen elkaar voor het eerst tegen na een misverstand. Ik wilde hem eigenlijk helemaal niet, ik maakte een grapje. Maar hij werd me letterlijk en figuurlijk in de schoot geworpen. En nu kan ik aan niets anders meer denken.
Een Iced Frappé Witte Chocolade Framboos.

Fotocredits voor McDonalds
Fotocredits voor McDonalds

Het was al zo dat we geheel tegen mijn zin ineens bij de McDrive stonden. Soms leidt het leven je ergens naartoe. De planning was het te houden bij een kleffe hamburger. Dat hadden we afgesproken, dat was duidelijk.
Staan we voor de paal, vraagt Ryan: “wat wilde je ook alweer hebben?”
Ik dacht dat hij een grapje maakte en las het eerste item waar mijn oog op viel voor.
“Een Iced Frappé Witte Chocolade Framboos”.

Fotocredits voor McDonalds
Fotocredits voor McDonalds

Ryan kijkt me aan het herhaalt keurig mijn grap aan de man in de paal.
“Een hamburger en een Iced Frappé Witte Chocolade Framboos”
Complimenten voor de marketingstrategie van McDonalds. Ze weten precies wat voor mensen er bij hen voor paal komen staan.

Anyway, bij het tweede raam werd hij me dus in de schoot geworpen. En hem laten staan is dan ook zonde, toch? Hoewel de frappé bij elke slok als een blok op m’n maag viel, viel ik als een als een blok voor de frappé. Genadeloos.

Fotocredits voor McDonalds
Fotocredits voor McDonalds

En sindsdien zit ie op mijn dijen en in mijn hoofd. En dat is logisch. Want als de spanning stijgt, daalt mijn gezonde discipline. En de spanning stijgt, want woensdag stappen we in het vliegtuig, op weg naar the city that never sleeps. Nu wil het geval dat we dit reisje hebben gepropt tussen twee enorme drukke werkperioden in. Dinsdag zijn we tot laat aan het werk, moet ik een workshop geven en is er ’s avonds nog gemeenteraad. Als we terugkomen rol ik rechtstreeks een tweedaagse training in.

Dat betekent dat dit weekend nog veel, veel, veel moest gebeuren. En ik me ook weleens veel, veel, veel beter heb gevoeld. Maar wat doe je eraan. Met mijn to do lijstje in m’n achterhoofd overheerst er één gedachte: voordat ik iets kan doen, moét ik die Iced Frappé Witte Chocolade Framboos.

Fotocredits voor McDonalds
Fotocredits voor McDonalds

In plaats van dat ik de geplande mail stuur aan de Brooklyn Tabernacle, surf ik naar de site van de Iced Frappé Witte Chocolade Framboos. Ik kijk hem nog eens aan en hij kijkt naar mij. We weten allebei hoe het kan zijn. En toen klikte ik op de voedingsinformatie….

Fotocredits voor McDonalds
Fotocredits voor McDonalds

627 calorieën. 23 gram vet. 73 gram suiker. In één medium Iced Frappé Witte Chocolade Framboos. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Nou zo:

img_1553 img_1554

Je kunt je voorstellen dat ik inmiddels erg gemotiveerd ben om mijn koffer in te pakken (en een rondje te rennen). Geen Iced Fr…627 calorieën, 23 gram vet en 73 gram suiker meer voor mij. Denk ik. Probeer ik. Misschien. Ben ik blij dat we hem hebben gedeeld!

627 calorieën, 23 gram vet, 73 gram suiker. Frapper, frapper toujours.

PS1: Dit is (dus) geen gesponsorde post
PS2: Stay tuned!

8 thoughts on “Bevroren discipline

 1. Ha ha ha, na alle kilometers die je in NY loopt is het een wel verdiende beloning! Dus de calorieën heel snel vergeten en volop gaan genieten!

 2. Ach soms is het ook zo lekker om iets fouts te nemen.
  Dus ik zou zeggen geniet lekker van je iced frappe witte chocolade framboos!!
  Hij ziet er heerlijk uit.
  En yes naar New York we love iT!!!

 3. Schrale troost; hoeveel mensen hebben er al in een vlaag van verstandsverbijstering voor paal gestaan bij de Mac? Eenmaal in New York vliegen de calorieën d’r vast als vanzelf weer af!

 4. Maar Hanneke dan toch ! Je weet toch dat je nooit, maar dan ook nooit, naar de voedingsinfo moet kijken ? Als je dat doet dan kun je niets meer eten/drinken. En buiten dat, een bezig bijtje als jij bent, verdient het dubbel en dwars om af en toe te genieten van zo’n over heerlijke Frappé. Die calorietjes zijn zo verbrand ?

  Succes met de laatste loodjes en alvast heeeeel veeeeeel plezier (& Frappé’s ) gewenst in NY !

 5. Oeps dat is wel een bommetje zeg hahaha
  Maar ach straks loop je het er allemaal af …en kan je er misschien wel 2 nemen op 1 dag ?
  Alvast een hele goede reis en fijne vakantie !

Reacties zijn gesloten.