Afschakelen…

Dames en heren, genderneutralen,

Zojuist hebben wij onze ESTA’s vernieuwd. En dat kan maar één ding betekenen…

Over een paar dagen staan we weer in de rij voor de Amerikaanse douane de plichtplegingen voor de beveiliging te doen (bij ons bekend als de TSA boogie)! Deze keer vliegen we naar Atlanta, om 1 uur en 41 minuten later (hopelijk) door te reizen naar Orlando International.

We hebben lang getwijfeld of we naar de VS zouden gaan dit jaar. We zijn immers deze zomer ook al in Frankrijk geweest met onze mini sleurhut en een groep hele leuke en lieve mensen. Het moet niet al te decadent worden. Maar toen er een goede aanbieding voorbij kwam, konden we niet anders dan vakantiedagen tellen en zwichten. We zijn er ook aan toe. En voor 340 euro pp de plas over, daar kun je niks van zeggen. Normaal gesproken boeken we rechtstreeks, maar dit was de moeite waard.

En ja hoor, een dag na het boeken van die aanbieding kwam het bericht dat de tickets waren geannuleerd. De reisorganisatie meldde ons dat de luchtvaartmaatschappij de tickets niet wilde uitgeven omdat er een fout in het systeem zat. Het speet hen echt heel erg, ze konden zich voorstellen dat we baalden. Gelukkig konden ze voor slechts 350 euro per persoon EXTRA (!!) ons diezelfde vlucht aanbieden. Een geluk bij een ongeluk, nietwaar?

Dit rook vissig. Wij hadden de tickets namelijk allang gekregen (geticketed en wel) en konden ook al alles vastleggen. Maar na het bericht van de reisorganisatie kon dat ineens niet meer. Ik geloofde er helemaal niets van en dan heb je aan mij een verkeerde. Volgens mij was het de reisorganisatie zelf die geannuleerd heeft.

Dus daar begon onze zoektocht naar de waarheid. Kassa!, Radar, de Monitor, Keuringsdienst van Waarde, Breekijzer en Ook Dat Nog waren er niets bij. Onze korte reconstructie is dat de reisorganisatie zelf de tickets onterecht heeft geannuleerd omdat ze er te weinig aan konden verdienen en daarover niet eerlijk zijn geweest. Ze hoopten dat we akkoord zouden gaan met een hogere prijs.

Helaas pindakaas.
Omdat we natuurlijk al in de stemming waren hadden we allang nieuwe tickets geboekt. En de organisatie heeft inmiddels de rekening van de meerprijs ontvangen. Niet dat ik denk dat ze die gaan betalen, hoor. Maar toch. Voor het gevoel. We stoppen er verder ook geen energie in. En wat leren we hier nu van? Je kunt maar beter zelf grip op de zaak houden.

Lang verhaal kort: woensdagochtend stappen we voor dag en dauw (of eigenlijk: midden in de nacht) in de auto naar Schiphol. We hebben een plaats gereserveerd in de parkeergarage. Daarna volgen een paar uur waar ik liever nog even niet over nadenk, om vervolgens in het kloppende hart van Florida ons appartement te betrekken. Heerlijk!

Deze keer reizen we helaas zonder Happy Seniors. De ene helft van het viertal zit op dit moment in Zuid Afrika. Die komen we nog nét niet tegen op Schiphol op onze heenreis (hun terugreis). En het andere koppel bewaakt het fort.

We gaan deze keer The Grove Orlando Resort uitproberen. Een spiksplinternieuw resort (dat deels nog in aanbouw is), aan Lake Austin, net buiten de poorten van Walt Disney World. Dichtbij alles wat we voor onze relatief korte trip nodig hebben. Jullie gaan dus horen of dat bevalt of dat we door alle drilboren, klophamers en bouwvakkers ons appartement uitgetrild worden.

Voor de lezers die geïnteresseerd zijn in de details: vliegen met Delta (A330-300), auto bij National, Disney tickets via wdtc.DisneyInternational.com (14 dagen). Planning? Vooralsnog weinig concreets. Behalve dan Halloweengekte opsnuiven, de nieuwe uitbreiding in Disney bekijken en vooral: doen waar we zin in hebben. We vinden de VS zo’n bijzonder en interessant land, we hoeven ons niet te vervelen.

Vandaag en morgen staan in het teken van afschakelen, inpakken en wegwezen. De koffers liggen klaar, de packing cubes in de aanslag (koffer organizers voor het makkelijk in- en uitpakken) en het blog is gestart. Lees gerust mee!

Fotocredits voor Disney

 

7 thoughts on “Afschakelen…

  1. Ik kan niet wachten, ik kan niet wachten. Erg benieuwd ook naar jullie residentie, zo ziet het er op de foto in ieder geval uit, mooi! En die specifieke uurtjes…i hear you.. ..

  2. Oh wat leuk dat jullie weer gaan!! Gedoe zeg, met de tickets, maar het belangrijkste is dat er gevlogen wordt, met jullie natuurlijk 🙂 Heel veel plezier, en ik ga jullie zeker weer volgen!!

  3. Wat een bummer, als je dan zo’n bericht krijgt als je je net bent gaan verheugen op de trip. Dan maar andere tickets boeken inderdaad.
    Heerlijk vooruitzicht, goede reis, en heel veel plezier in het mooie Florida!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *