Dag 12 en 13 – Zion – Las Vegas – Camarillo

Och jongens, wat hebben we een boel te vertellen. Gisteren hadden we een hele indrukwekkende dag in Zion en Las Vegas en vandaag een wat minder prettige ervaring in Camarillo. Maar we beginnen bij het begin.

Dag 12: Zion en Las Vegas

Vanmorgen zaten we alweer vroeg aan het ontbijt in het Canyon Boutique Hotel in Kanab. Wat een leuk en knus hotel, prima schoon, fijn ontbijt en helemaal niet duur. Dus jammer dat we weg gaan, leuk dat we een nieuw avontuur tegemoet gaan! We laden in een paar korte mintuten de auto weer in, we raken bedreven!

 

Zion is ongeveer 27 mijl rijden naar de noordelijke ingang van het park. De weg ernaar toe was al zo mooi en we zijn er snel9. Kanab is toch een ideale uitvalsbasis voor veel mooie natuur. Het is wel heel erg druk in het park, merken we nu al. En wanneer we door de toegang zijn, wordt de weg net zo mooi rood als de ons omringende bergen en rotsen. We zijn nog geen 5 minuten binnen of we zien al een heleboel big horn sheep, heel dichtbij en heel laag bij de weg. Een man die gelijk met mij staat te fotograferen zegt dat hij hier vaak komt en nog nooit zoveel scheep heeft gezien en ook niet zo laag. De foto’s worden door tegenlicht heel donker helaas, maar wat een bijzondere ervaring.

We rijden de ‘scenic route’ stapvoets en met elke meter wordt het zicht indrukwekkender. De foto’s die we maken geven geen enkele indruk van de enormiteit en hoogte van die rotsen. In 1 woord, wauw!

Bij het visitor center stappen we op de shuttels die naar de plaatsen gaan waar geen auto’s mogen komen. Het zijn voornamelijk beginpunten van wandelingen en het uitzicht valt op de stops zelf wat tegen in vergelijking met de route die we zelf reden met de auto. En ze proppen de (aircoloze) bussen zo vol, dat je nauwelijks iets ziet. Dat hadden ze in de grand canyon veel beter voor elkaar. En wat was het warm! We eten wat in de lodge en gaan daarna terug naar het visitor center en naar de auto.

We rijden richting Las Vegas, de seniors hebben het over de kleuren van hun tabletten en over liedjes van vroeger. En daar hebben we in het kader van de openbare orde een einde aan gemaakt. En het landschap verandert ondertussen weer en de temperatuur loopt op. En rond 16:30 checken we in in ons hotel. We zitten een nacht in het Trump International, als we het goed doen, doen we het goed fout! Amerika ten volle. We moesten het eens proberen. En eerlijk is eerlijk, het was een fantastische kamer, met keuken, een enorme badkamer, bank en stoelen en een heerlijk bed. En niet te vergeten, het uitzicht vanaf de 59ste etage is waanzinnig! De dames vonden de lift supersnelle lift iets minder gezellig!

43 graden Celsius.

We lopen de strip op, het is vreselijk heet: 36 graden en de zon is allang onder. We proberen dus zoveel mogelijk binnen te blijven en te genieten van alle Vegas gekte. Wauw. We laten de ouders The Venetian zien met een heel grachtenstelsel en gondels binnen, de mooie shops, de enorme gokhallen in de verschillende hotels en ‘shows’ voor diezelfde hotels. En wat een grootsheid en drukte op zaterdagavond! Als de ‘piep leug’ (pijp leeg) is, zoeken we het comfort van ons hotel weer op.

Genieten op een andere manier dan in de natuur, maar zeker niet minder!

Dag 13 Las Vegas – Camarillo

De laatste dagen van onze trip hebben we een villa geboekt in Camarillo. Vanuit die plaats kunnen we redelijk makkelijk richting Santa Barbara, Malibu en wat stopping malls. We checken redelijk op tijd uit, krijgen nog wat water mee van de familie Trump en laten de auto voorrijden. Op naar Camarillo.Daar hebben we een huis met een zwembad, om bij te komen van de reis.

We komen langs bijzondere attracties langs de kant van de weg: een casino met een achtbaan, de felgekleurde ‘Seven Magic Mountains’ (geen foto’s helaas) en deze goudzoekers bij een willekeurig tankstation, midden in de woestijn. Met een druk op de knop bewegen ze en vertellen ze je dat ze de beef jerky uit de winkel moet kopen.

We komen precies om 16:00 aan bij het huis in Camarillo. Op het eerste gezicht een prima huis met een prachtige tuin. Ok, ‘ je zou er The haunted mansion’ In kunnen zien’ dacht ik nog…maar ok, zij noemens het Toscaanse Rustieke Sfeer. Prima. Kijk je vervolgens beter, schort er heel wat aan. Echt schokkend zelfs. Rob Geus/Alberto Stegeman-waardig schokkend. Of Pieter Storms, of Willibrord Frequen. Laten we zeggen dat dag ‘13’ zijn naam eer aan doet.

We bellen met de eigenaar, die eerst geen thuis geeft en maar hij belt mij later terug. Komt met een halfbakken oplossing. Ondertussen eten we bij Souplantation. In Florida: Sweet Tomatoes. Intussen hopen we op betere tijden. Of die in dit huis gaan aanbreken is nu (het is nu 2:28 ’s nachts, lokale tijd) nog onzeker. Maar wel fijn dat het in Nederland nu overdag is. Bizar te zeggen, maar ik verlang naar Trump!

Ik ga jullie de juicy details en foto’s later uit de doeken doen, maar eerst een oplossing vinden.
Tot snel!

 

 

2 thoughts on “Dag 12 en 13 – Zion – Las Vegas – Camarillo

  1. Jeetje Hanneke, wat een spannende cliffhanger, maar alle gekheid op een stokje: ik hoop dat jullie een mooie oplossing krijgen aangeboden want een Rob “manmanman, kansloos” de Geus-ervaring zie je liever op TV bij een ander dan dat je ‘m zelf meemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *