Dag 4 – Geen missie, missie geslaagd!

De dag begon weer lekker vroeg. Vandaag was dat geen punt, want de planning was om om 9:00 uur in de auto te zitten. De eerste stop was de missie in San Juan Capistrano.

In de zeventiende en achttiende eeuw vestigden Spaanse Jezuïtische en Franciscaanse missionarissen kleine nederzettingen langs de kust van Californië, langs de weg die ze ‘El Camino Real’ noemden (bij de de muziekvrienden onder ons begint er nu een deuntje van Alfred Reed in hun hoofd af te draaien. Graag gedaan!). Het was de bedoeling van de missionarissen de bevolking te bekeren tot het katholicisme. Dat ging overigens niet altijd met respect voor de locale bewoners. De missionarissen woonden in deze nederzettingen. Er zijn er 21, waarvan er een aantal het waard is te bezoeken. Waaronder die in San Juan Capistrano. Het is ook een leuk historisch plaatsje waar nog veel bewaard is gebleven.

Ter plaatse zagen we de opgepoetste ingang van de nederzetting. Weinig historisch aan overigens. We zagen ook de toegangsprijs: $10,- pp. We keken even om ons heen, zagen een Starbucks aan de overkant en besloten met koffie te beginnen.

Na de koffie liepen we door de schattige straatjes met oude huisjes, schattige winkeltjes en idyllische doorkijkjes. We besloten vervolgens de missie links te laten liggen. Wat een leuke verrassing is dit plaatsje. We wanen ons weer in een klein beetje in een Zuid Europees dorpje, maar dan met Amerikaanse vlaggen. Erg leuk en ook de verschillende deli’s en het theehuis zijn echt de moeite waard!

Maar we hadden geen tijd om lang te blijven hangen, want de zee riep!
We hadden een plek op het schip van Davey’s Locker in Newport Beach om hopelijk walvissen en dolfijnen te spotten. Afvaart 12:30. Het was alleen zo gezellig, dat we een beetje te laat zijn vertrokken. Dus met gezwinde spoed stuurde Ryan Henry de Truck naar Balboa. Aankomst bij de parkeerplaats 12:16…spannend!

Toen ik de reservering erbij pakte voor het exacte adres, zag ik tot mijn schrik dat we ons een uur van tevoren hadden moeten melden. Een halfuur van tevoren werden onze plaatsen vrijgegeven. Draai ik een dag in elkaar, lees ik de kleine lettertjes niet. Uitgelezen ik (en Ryan ook niet, foei)! Ik was blijkbaar al zwaar toe aan vakantie toen ik deze dag in elkaar draaide. Daar kan ik dus echt enorm van balen. Tegen beter weten in begaf ik me in snelwandeltempo naar de haven, waar we ons moesten melden. De HappySeniors in aangepast tempo achter me latend. Ik herinnerde me de weg nog van 8 jaar geleden (maar dat we ons zo vroeg moesten melden herinnerde ik me blijkbaar niet meer).

Om 12:27 sta ik aan de balie en om 12:30 gingen we aan boord. Zo doe je dat. Behalve dan dat alle plaatsen al bezet waren, maar dat deerde ons niet. We zijn er! Het was een prachtige tocht van 2 uur, ver de oceaan op.

We hebben helaas geen walvissen gezien, maar we troffen wel een school van meer dan 500 dolfijnen. Echt een hele mooie ervaring, waar – hoe leuk ook – Little Toot in Clearwater niet tegenop kan. We hebben voor de gelegenheid de spiegelreflex en de lenzen weer eens van stal gehaald. Het viel niet mee. Maar gelukkig was er een fotografe aan boord die ook voor National Geographic natuurfoto’s maakt. En tegen een kleine vergoeding hebben we een aantal prachtige foto’s van deze trip van haar gekregen, we zagen ze gemaakt worden. Mooi aandenken!

Foto: Kristin Cambell, Canon met lens van 1 meter

 

Foto: Hanneke Steen, iPhone. Nailed it.

Voldaan en verbrand gaan we van boord en zoeken we een plekje om wat te eten. We treffen alleen maar tentjes waar het menu e-coli burgers en reespizza bevatten, ergo waar Rob Geus dus niet vrolijk van zou worden. Ook dat herinner ik me nog goed van 8 jaar geleden. We gaan dus naar de auto en rijden naar Fashion Island, een nieuwe mall in de buurt. Daar struinen we nog wat rond, kom ik aan mijn notitieboekjes trekken, en sluiten we een prachtige dag af. Missie geslaagd!

Je houdt van cocktails of niet!

3 thoughts on “Dag 4 – Geen missie, missie geslaagd!

  1. Ik zie jou al op straffe draf richting boot, klaar om eventuele plaats vervangende mensen even van boord te skippen. Gelukkig konden jullie mee en afsluiten met cocktails is top, helpt zo goed tegen die bacteriën dat je elke hamburger gewoon kunt eten??.

    Geweldige foto’s, ook die van jou!

  2. Little Toot eat your heart out! Wat een schitterende foto van die dolfijnen zeg, echt een kunststukje!! Die foto van mw Cambell is ook wel grappig overigens maar haalt het niet bij de jouwe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *