Dag 5: Een beetje over Amerika

Eigenlijk is Amerika een maf land (en ook een fijn land om vakantie te vieren). Hoe vaak we hier ook komen, ik blijf me verbazen over hoe alles om geld draait. Neem nou de reclame. Vanmorgen hebben we het echt even rustig aan gedaan na de lange dag van gisteren. We hadden de TV aan op de lokale/regionale nieuwszender en ondertussen maakte ik het blog. In twee uur heb ik voornamelijk reclames voorbij zien komen voor:

 • nieuwe auto’s en autofinanciering (“wij willen je helpen je maandelijkse aflossing te verminderen. Verkoop je Hyundai en koop onze Toyota op afbetaling”);
 • advocaten die je letselschade wel willen behandelen als je die nieuwe auto in de poeier hebt gereden (of die je scheiding willen regelen voor $99,-);
 • autoverzekeringen voor de auto die je net op afbetaling hebt gekocht;
 • medicijnen (waarbij de disclaimer over bijwerkingen en de disclaimer langer duurt dan de uitleg waar het tegen helpt). Overigens kun je die medicijnen ook op afbetaling kopen;
 • bancaire producten en credit cards;
 • vloeren die je op afbetaling kunt kopen;
 • nog meer nieuwe auto’s.

Over geld gesproken: we gingen rond de middag richting Premium Outlets aan Vineland. De WiFi maakte automatisch verbinding, zegt genoeg 🙂 .

Wij leren het ook nooit, want gij zult nooit op een weekenddag naar een outlet gaan vanwege extra veel shoppende locals en vakantiegangers. De winkels puilden weer uit, alsof het gratis was. Er zijn echt goede deals te vinden, maar gratis is het nog steeds niet. Het is ook wel heel erg heerlijk mensen kijken! En dan met name de vele shoppers die met tassen vol kleding, horloges, zonnebrillen, schoenen en tassen de winkels uit komen om de aankopen vervolgens in enorme koffers te stoppen. De tassen en schoenendozen gaan erom weg. Want dan kan er meer in de koffer. We hebben heerlijk rondgesnuffeld en we hebben ons ingehouden (ja, je leest het goed!). We maakten ons ook gauw weer uit te voeten, veel te druk.

Duidelijk verhaal.

Ik schreef eerder over het fastpasssysteem en het nieuwe gedeelte in Animal Kingdom. Nou heb ik 1 fastpass voor een nieuwe attractie kunnen regelen en dat kon alleen vandaag. Dus we reden weer richting Disney. Eergisteren stond daar nog 120 minuten wachttijd. Dat scheelt teveel. We reden rond 16:00 het parkeerterrein op. We hadden nog even de tijd en dus bleven we hangen bij een muzikant die echt helemaal los ging op z’n harp. Geweldig! Klik voor het filmpje

IMG_6770

Vol verwachting meldden we ons vervolgens om Na’vi River Journey te doen. En eerlijk is eerlijk. Het is prachtig gemaakt. Ze hebben echt alles uit de kast getrokken qua innovatieve techniek, details, licht en geluid. En de ene audio animatronic die hier te vinden is, is ook echt levensecht. Heel, heel erg goed gemaakt. Het boottochtje duurde alleen maximaal 4 minuten.Er lijken beesten over deze bladeren te lopen en de bladeren bewegen mee met het beeld.


Via Starbucks lopen we naar het theater rond het meertje, waar vanavond Rivers of Light plaatsvindt. De nieuwste show in Animal Kingdom. Vanwege de dieren hadden ze eerder geen avondshow, maar ze hebben een manier gevonden om de gasten tot na zonsondergang in het park te houden en toch de dieren niet te storen. Daarom zit er uiteraard ook geen vuurwerk in de show, maar wel veel licht en laser. En dat is ongelooflijk goed gelukt. Wat een prachtige show weer, Disney heeft zichzelf weer overtroffen.Ik heb een paar foto’s gemaakt, niet van de waterschermen en projecties. Daar wilde ik graag écht naar kijken in plaats vanaf het scherm van mijn telefoon 😉

Het is een echte Disneyshow qua opbouw en plot, ze zijn echt meesters in storytelling. De onverwachte opening, uitrol van het verhaal, dan het moment waarin de slechteriken opkomen, de oplossing, de Disneymoraal (‘we zijn allemaal één’) en een weergaloze finale met meezinger. FANTASTISCHE muziek en veel respect voor natuur en cultuur. Prachtig en een echte aanwinst voor DisneyWorld. Ook dit is Amerika!

Indische waterlelies 2.0Morgen hebben we weer Epcot op het programma, maar wel de laatste dag met fastpassen. In de dagen daarop volgend gaan we wat meer de natuur in. Stay tuned!

5 thoughts on “Dag 5: Een beetje over Amerika

 1. Hahaha, tja, die reclames …. Je kan beter zeggen: Kom, we gaan wat reclames kijken. En wellicht dat er tussendoor een leuke show komt of zo 😉 ! En ja, alles draait om geld in de US, echt alles. Wat moet ik daar nou op zeggen …. Hahaha !!!

  Mooie middag; tja, op een zondag in de middag naar de Outlets … Dan maar Animal Kingdom; het is gewoon geweldig daar, de combinatie dieren en entertainment hebben ze bij Disney toch goed begrepen !! ENJOY weer !!!

 2. Ik moet ze allemaal even gezien hebben: Morgan & Morgan…for the people, I’ll see ya…in a Kia en de rare Chinees in Appliance Direct…Dan weet ik dat ik “thuis”ben. De rest van de vakantie streamen we lekker Uitzending gemist…..!

 3. Ja die reclames!!!
  En shoppen in het weekend is altijd mega druk,maar dan heb me wel wat om te zien.
  Vind het ook altijd leuk om mensen te kijken.
  En daarna nog naar magic kingdom zon gaaf park!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *